Skövde Squaredancers

Skövde Squaredancers

Lite historia om hur vi började dansa Squaredans.

Vi är ett glatt gäng som har dansat, och dansar fortfarande, Kultis men tyckte att vi också skulle prova något annat. Några i gänget var och tittade på en uppvisning i Squaredans, ser jättekul ut sa de, det måste vi prova. Därefter tog vi kontakt med en Squaredans-förening, Norra Vadsbo Squaredancers, och fick deras caller att komma till oss så vi kunde prova på denna dans.

Vi tände på alla cylindrar och sa att det här måste vi bara lära oss. Sagt och gjort, vi startade en kurs i vår förenings, Volvo Motionsdansares regi. Detta hände våren 2001 och tre terminer senare var vi, 18 dansare, graduerade i första nivån som kallas Mainstream 53. 53 innerbär att vi kunde 53 olika call (turer). Själva gradueringen är något som vi aldrig glömmer, vilken upplevelse, tack för detta arrangemang alla dansare i Norra Vadsbo Squaredancers.

Hösten 2001 började tankarna på att starta en ny förening, efter att vi pratat om detta en tid skred vi till verket. Vi tog kontakt med Svenska Squaredansförbundet, (SAASDC) för att få veta vad som krävdes av en ”riktig” Squaredansförening. Vi träffades några personer och bildade en styrelse för att  få fart på det hela, bl a att ta fram ett förslag till stadgar samt ansöka om medlemskap i SAASDC. I mars 2002 fick vi beskedet att vi godkänts.

Det vi gjort kan liknas vid att börja spela Golf, vi har blivit ”bitna” av denna dansform som både ger motion åt kroppen och ”knoppen”.

 2002 graduerades första gruppen på Aspö gård. Det var Norra Wadsbo som ordnade så att vi fick en trevlig kväll. Tack för detta.

2003 ordnade vi själva våran första graduering. Som var i Horns bygdegård.

Under åren har vi haft ett antal uppvisningar. Varav en på matfestivalen augusti 2004. (Se bild)

Under åren har vi försökt att få igång några nybörjarkurser, men det är lättare sagt än gjort.

2005 fick vi äntligen igång en kurs med Pia som caller. 2006 var det dax för ytterligare ett gäng. Som sedan gemensamt  graduerades våren 2008.

Hösten 2009 startade vi en nybörjarkurs igen, där nu graduanterna från 2008 får vara änglar så att vi får ihop en square. Tack så mycket alla änglar.

2010. Nu drar det snart ihop sig till graduering igen. Vi får väl se vad de tycker om det . Alla klarade sig. Så nu blir det mainstream.

2011. Dansarna har nu kommit upp på + med hjälp av det "gamla gänget har vi 2 squarer. De som graduerades 2002 är nu uppe på A1. Tack alla änglar som ställer upp.

2012. Nu är alla dansare uppe på full +, så i höst blir det A1 intro gemensamt med alla föreningens dansare. Tack även i år alla änglar som ställer upp.

2013. Fortsatt A1 och klubbdans under vår och höst. Vi har även köpt in A1 skivor som vi tränar till under hösten.

Uppvisning i Hjo i Maj,som blev en uppskattad tillställning. Som tidigare år har vi även varit med i Karlsborg på 6 juni.

I år har vi även varit med på friskvårdens dag  med uppvisning,och en fråga om squaredans på tipspromenaden.

I november blir det uppvisning på kulturnatten. 15/12 är det prova på på Aspö. Hoppas att vi till våren kan få igång en nybörjarkurs.

 

 

Uppvisning Matfestivalen 30 /8 2004